בסיר גדול (רצוי עם תחתית עבה כדי שהסוכר לא יישרף מהר) מניחים את מרכיבי הקרמל ומחממים על אש בינונית-נמוכה עד שהסוכר נמס והופך לקרמל כהה. חשוב לערבב תוך כדי כדי למנוע שריפה.
לאחר שהקרמל מוכן, מוסיפים את האטריות המבושלות לפי הוראות היצרן ומערבבים היטב. מוסיפים שמן, חומץ ומים ומבשלים מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים. לאחר מכן מוסיפים את הביצים, תוך ערבוב מהיר כדי שהן יתאחדו היטב עם התערובת ולא ייקרשו.
מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים נייר אפייה בתחתית הסיר ומצקים בעדינות את תערובת הקוגל. מחממים תנור ל־160 מעלות ומכניסים את הסיר למשך כ־3 שעות, תלוי בגודל הסיר ובתבנית. אם אופים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר משמעותית.
לאחר האפייה, מאפשרים לקירור קל כדי שהפרוסות יחזיקו יפה. הופכים את הסיר על צלחת הגשה וחותכים לפרוסות. מומלץ להגיש לצד מלפפון חמוץ.