1. נחמם תנור ל-200 מעלות.
נניח את פרחי הכרובית, ואת השום וגרגירי החומוס בתבנית אפייה.
2. נתבל בשמן זית, מלח, פלפל ופפריקה גרוסה.
3. נערבב היטב שהתיבול יכסה הכול. ונאפה כ40-30 דקות, עד שהכרובית השחימה יפה והתרככה, והחומוס מקבל מעט קראסט.
ונעבור לשלב הרכבת המנה:
1. על צלחת שטוחה ניצוק שכבת טחינה מוכנה
(להכין בבית מטחינה גולמית איכותית, מים, לימון, מלח ואבקת שום).
2. מעל נניח את פרחי הכרובית. נפזר את גרגירי החומוס ושיני השום האפויים. נתקן תיבול אם צריך במעט מלח, שמן זית ולסיום נפזר פטרוזיליה קצוצה מעל, ויש לכן מנת פתיחה משגעת מופצצת טעמים!