טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שמתקבל מרקם חולי רטוב.
מעבירים את פירורי העוגיות לתחתית רינג או לתבנית הרצויה, משטחים ומהדקים בעזרת היד או כף. מעבירים להקפאה עד לסיום הכנת מלית הגבינות.
לקראת הבלילה, בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת מרקם יוגורטי (לא להקציף יותר מדי). מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ולאחר מכן את גבינת השמנת. מערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה ללא גושים.
מעבירים את הבלילה לתבנית עם תחתית פירורי העוגיות, משטחים בעזרת פלטה או כף ומכניסים לקירור מלא של לפחות 6 שעות או לילה.
לקישוט, לאחר קירור מלא, מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה קטנה ומחממים בזהירות במיקרוגל. שופכים את הממרח המומס מעל העוגה ומצפים בעדינות. מפזרים פירורי עוגיות לוטוס ומחזירים לקירור ולהתייצבות עד ההגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון!