בקערת המיקסר מכניסים קמח, סוכר, שמרים, ביצים, ריצ’ ומים. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומערבלים במשך 2–3 דקות במהירות נמוכה–בינונית עד לאיחוד החומרים.
לאחר מכן מוסיפים למיקסר את החמאה, הברנדי (או אלכוהול) והמלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית–גבוהה במשך כ־10 דקות, עד שהבצק רך, אלסטי ומעט דביק.
מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ויוצרים כדור. מניחים אותו בקערה מעט מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח במשך שעה–שעתיים.
בינתיים, מכינים ניירות אפייה: גוזרים ריבועים בגודל הסופגנייה הרצוי. לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו למשטח מקומח, מחלקים ל־18 חתיכות, וכדררים כל חתיכת בצק לכדור. מועכים מעט את הכדור ומניחים על ריבועי נייר האפייה. מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים פעם שנייה במשך שעה–שעה וחצי, עד שהכדורים תפוחים.
מחממים שמן עמוק בסיר רחב לטמפרטורה של 165–175 מעלות. מכניסים את עיגולי הבצק עם נייר האפייה לתוך השמן החם ומטגנים משני הצדדים כ־1.5 דקות מכל צד, עד לקבלת השחמה יפה בגוון חום בהיר.
בהצלחה רבה וחנוכה שמח!