בקערת המיקסר מכניסים את המים והשמרים, מערבבים מעט ומניחים לתסיסה במשך חמש דקות. לאחר מכן מוסיפים את הקמח והמלח ומפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך חמש עשרה דקות. מעבירים את הבצק לקערת התפחה ומכסים בניילון נצמד.
לאחר חצי שעה מורידים את האוויר מהבצק ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה. חוזרים על הפעולה פעם שלישית למשך חצי שעה נוספת. לאחר מכן מעבירים את הבצק למקרר ללילה להתפחה של כ-12 שעות.
למחרת מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח בעדינות, מותחים לריבוע ומחלקים ל-4–6 חלקים שווים. מכדררים בעדינות כל חלק, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כארבעים וחמש דקות.
לוקחים כדור בצק, פותחים על משטח מקומח, מקפלים לחצי ולוחצים בעדינות. מקפלים שוב למרכז ולוחצים בעדינות, הופכים את הבצק וחוזרים על התהליך. בעזרת האגודל לוחצים את הקצה ומגלגלים לצורת נקניק. מניחים את הבאגטים על מגבת מטבח מקומחת ונקייה. חוזרים על הפעולה לכל החלקים. מקמחים מעט ומכסים להתפחה נוספת של שלושים עד ארבעים דקות.
בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות ומשאירים את תבניות התנור להתחמם. לאחר ההתפחה מעבירים את הבאגטים לתבנית החמה, וחורצים בעזרת סכין חדה (או יפנית) שלושה פסים לאורך כל באגט. בתחתית התנור מניחים שש קוביות קרח (הם יוצרות קראסט מטורף לבצק – לא לוותר על זה). אופים במשך שבע עשרה עד עשרים דקות, עד להשחמה נאה. מוציאים מהתנור ומגישים עם כל תוספת שאוהבים.
בתאבון!