בקערת המיקסר מניחים את השמרים, המים והסוכר. מערבבים מעט, מכסים וממתינים עד לתסיסת השמרים.
לאחר מכן מוסיפים את הקמח והשמן ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.
לאחר הלישה מכדררים את הבצק לכדור יפה, משמנים מעט מלמעלה ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה משמנים מעט את הבצק ומפזרים מעל רוזמרין טרי.
הכנת התוספת:
מטגנים את הבצלים עם מעט שמן עד להשחמה נאה, מוסיפים סוכר דמררה וממשיכים לטגן עד לקבלת בצל מקורמל.
הכנת הפוקאצ’ה:
פותחים את הבצק על תבנית משומנת, מניחים מעל את הבצלים המקורמלים, מזלפים שמן זית נוסף ומפזרים מעט רוזמרין טרי.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים עד להזהבה יפה.
מוציאים את הפוקאצ’ה מהתנור ומוסיפים מעל עלי רוקט, פרגית צלויה או כל סוג של בשר/ירקות צלויים שצליתם מראש.
מגישים לצד רוטב ספייסי ואוכלים בהנאה.
בתאבון!