הכנת מלית האורז:
מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטרוזיליה, האורז, החמוציות והשקדים ומטגנים עוד כמה דקות.
מוסיפים את המים הרותחים עם המלח, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים 10–15 דקות, רק עד שהמים מתאדים. האורז צריך להישאר חצי־מבושל כי הוא ימשיך להתבשל בתוך העוף.
הכנת העוף הממולא:
פותחים את חלל העוף בעזרת כף וממלאים במלית האורז.
מסדרים את חלקי העוף בסיר סוטאז’ או בתבנית.
בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי התיבול עד לקבלת רוטב אחיד ויוצקים אותו מעל העוף. מעסים היטב.
מוסיפים מים רותחים בתחתית הסיר או התבנית, מכסים ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים, או עד שהעוף רך.
לקראת הסיום מסירים את הכיסוי וצורבים כ־10 דקות לקבלת צבע זהוב ויפה.
מגישים ואוכלים בהנאה!