בסיר סוטאז מטגנים את הבצל עם שמן עד להשחמה.
לאחר טיגון קל מוסיפים כף סוכר חום או דמררה, מערבבים עד להמסת הסוכר וממשיכים לטגן עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים אותם משני הצדדים עד להשחמה קלה.
מוציאים את חלקי העוף והבצל מהסיר ומעבירים לתבנית.
מתבלים את העופות, מוסיפים מעל קצת שמן ומעסים את העוף היטב מכל הצדדים.
מעל העוף מפזרים יפה את פרוסות האננס, ולאחר מכן שופכים מים בצידי התבנית.
מוסיפים חצי מכמות מיץ האננס מקופסת השימורים.
מכסים את העופות בנייר אפייה ומעל מכסים בנייר כסף.
מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות ואופים במשך שעה וחצי עד שעתיים.
לקראת סיום האפייה מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה, ומגבירים את החום למקסימום.
משאירים בתנור לאפייה של עוד רבע שעה, עד לקבלת גוון שחום יפה ויפהפה.
שימו לב לא לשרוף את העוף!
בהצלחה רבה ובתאבון.