נצרוב את הבשר בסיר עם מעט שמן מכל צדדים.
נוסיף מים רותחים עד לכיסוי ונביא לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים עם עלי דפנה ופלפל אנגלי (זמן בישול לא נכלל בזמן הכנה).
לאחר הבישול, מוציאים את הבשר ושומרים את הציר להכנת הרוטב.
מניחים לבשר להתקרר ורק אז חותכים לפרוסות יפות.
להכנת הרוטב: בסיר רחב, מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד לגוון זהוב, מוודאים שלא ישרף.
מוסיפים סוכר ומערבבים עד להתחלת קרמול, מוסיפים סילאן ולאחר מכן יין וממתינים לאידוי החומציות.
מוסיפים את ציר הבשר, מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק בצל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
מוסיפים את השזיפים ומבשלים את הרוטב בלהבה נמוכה ללא מכסה עד להסמכה.
מסדרים את הבשר בתבנית או בסיר עם הרוטב, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור לחום 190 מעלות (זמן האפייה/בישול לא נכלל בזמן ההכנה).