מחממים סיר עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
מוסיפים את הסלרי הקצוץ, הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לטגן עוד דקה–שנתיים.
מוסיפים את החומוס והעדשים ומערבבים. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה, לאחר מכן מוסיפים את המים החמים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שהחומוס והעדשים רכים. לקראת הסיום מוסיפים חופן אטריות ומבשלים עוד כ-5 דקות. בסיום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומכבים את האש.
מגישים חם עם קרוטונים ונהנים.